Μουσικοθεατρική παρουσίαση του βιβλίου «Ψηλαφίζοντας τις Λέξεις» της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση

By Δημοσιευμένο Μαρτίου 20, 2017

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΆΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ

Η Άννα Μπιθικώτση βιώνοντας τον ρεαλισμό και τις σκληρές πτυχές της ζωής θέλησε μέσα από το νέο  βιβλίο της, να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας που το έχουμε απόλυτη ανάγκη στις μέρες μας για να πάρει ο αναγνώστης μια αναπνοή και να κάνει ένα ταξίδι στην ψυχή του. Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της ψυχή της, θα ανακαλύψει πράγματα που τα’ χει μέσα του, ώστε να αγγίξει  την ελπίδα στον σκληρό και μαζί όμορφο κόσμο μας.

Με τον ευαίσθητο και συνάμα τραχύ τρόπο γραφής της, θέλησε η Άννα Μπιθικώτση κατά κάποιο τρόπο να ξορκίσει τον ανθρώπινο πόνο βγάζοντάς τον από τις σπηλιές που πάει και κρύβεται και μετατρέπεται σε απόγνωση.

Η Άννα μέσα από τη συγγραφή της , μαγνητίζεται και ταλανίζεται από τα αισθήματα των ανθρώπων, από τα μυστικά και τα ψέματα που κρύβονται στ’ αφώτιστα μονοπάτια της ψυχής και από τις χαρακιές που δεν πρέπει να τις φοβόμαστε.

Απόψε η Άννα Μπιθικώτση μέσα από μια πρωτότυπη μυσταγωγική μουσική παράσταση, ο λόγος θα συναντήσει το λυρισμό και το τραγούδι το συναίσθημα, οι δραματοποιημένες αφηγήσεις της ίδιας  θα ζωντανεύσουν επί σκηνής το περιεχόμενο και το πνεύμα του βιβλίου της , ενώ περίτεχνα και ευρηματικά σε ένα πάζλ συναισθημάτων οπτικοποιημένες περιπλανήσεις και τραγούδια της μελοποιημένης ποίησης  που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης,  αλλά και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη,  θα αποδώσουν οι εξαίρετους συνεργάτες της Σωτήρης Δογάνης και Κατερινα Μεγάλου. 

Τραγούδια της μελοποιημένης ποίησης θα αποδώσει η Φιλαρμονική  Ορχήστρα του Δήμου Θηβαίων

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης τη συγγραφέα θα πλαισιώσει η Μικτή χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας

Προφίλ

  • Το 1989 ο νομός Βοιωτίας αποκτά το δικό του Ελεύθερο Ραδιόφωνο με την ονομασία Ράδιο Θήβα 97,5.
    Η εμβέλεια του αλλάζει και σηματοδοτεί το περιφερειακό Ραδιόφωνο της Στερεάς Ελλάδας με κύριο στόχο του την Ενημέρωση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΙΣΩΠΟΥ 7.32200
22620 81273
Fax: 22620 28117
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Quote

  • Η μουσική και ο ρυθμός βρίσκουν το δρόμο τους προς τα πιο απόκρυφα μέρη της ψυχής.

    - Πλάτων -